lördag 26 mars 2011

Berörd av fantasi

Tänk så många människor det finns som lockar fram något positivt i dig. Några får dig att le i mataffären. Några blir dina vänner. Några har så många vackra sidor att de är svåra att låta bli. Några blir du kanske till och med ihop med ett tag. Men hur många vackra sidor behövs, för att nå ända in till dig, till den där djupaste punkten, där du verkligen blir berörd? Kanske är det inte en viss mängd egenskaper som behövs. Kanske är vissa sidor hos en människa viktigare än andra, just för dig?

Jag insåg något idag. Det var precis efter det att det hade ringt på dörren och brevbäraren stod utanför med tre stora kuvert fulla av foton. Han ville räcka över dem personligen, så att de inte skulle bli tillknycklade när han släppte ner dem genom brevlådan. Jag blir så glad av sådana saker, av människor som bryr sig om mig fastän jag inte känner dem. Jag tackade brevbäraren och gick in i min lägenhet igen. Men jag hade bara hunnit ta tre steg innan jag hörde brevlådan öppnas och han släppte ner ett litet kuvert som han hade glömt.

Jag kände genast igen det och jag fylldes genast av förväntan. Min prinsessa ritar alltid mycket fina adresslappar på sina brev, så jag ser alltid på långt håll att de är från henne. Inne i kuvertet låg spelkort från kortspelet Svarte Petter, och de berättade en mycket söt historia om saker vi kunde göra tillsammans.

Jag tror inte jag kan förklara för er hur lycklig jag blev när jag satt med korten i min hand, de där som jag spelade med när jag var liten, med en blandning av överraskning, sentimental igenkänning och kärlek i bröstet. Och det var då jag insåg det: att jag hela mitt liv längtat efter att få en historia berättad med spelkort skickad till mig med posten.

Nej, jag menar förstås inte att det är själva korten jag vill åt. Det är att hon kommit på idén som fascinerar mig. Ingen jag känner eller har känt skulle någonsin komma på något sådant. Vilka fantastiska egenskaper mina vänner och exflickvänner än må ha, om de varit snälla, roliga, flitiga, praktiska, sexiga eller smarta; ingen skulle förstå hur glad jag skulle bli. Jag tittar på den glada flickan på kortet som håller i en stor våffla och nu vet jag vad som når ända in till mig. Du är min favoritglass i smakerna fantasi, mod och omtänksamhet.

/L

1 kommentar:

  1. Du är verkligen det vackraste och mest underbara jag vet.

    SvaraRadera